GYIK

Miért rendelnék szemüveget az internetről? Bemegyek az első optikai üzletbe és csináltatok ott egy szemüveget.
Nyugodt körülmények között válogathat. Nincs kockázat. Ha a szemüveg nem nyerte volna el a tetszését, 14 napon belül visszavásároljuk. (Részletek a 14 nap pénzvisszafizetési garancia menüpontban.)

Mire van szükségem ahhoz, hogy szemüveget rendeljek?
Szüksége lesz egy 2 évnél nem régebbi receptre, mely tartalmazza a szemtávolságot is. A vényen az általában PD-ként (Pupillary distance) van feltüntetve. Hasznos továbbá, ha az előző szemüvege szárából kiolvassa a méreteket. 50-17-140 számsor: Az 50mm a lencseátmérőt, a 17mm a hídméretet és a 140mm a szárhosszúságot jelent.

Hol tudom megvizsgáltatni a szememet?
Bármely szemészeti szakrendelőben illetve a legtöbb optikai üzletben is vagy optikáinkban (Bp, VI.ker. Tel: 06 70 394 1785, XI.ker. 06 70 941 7977). Ha optikánkban kéri a vizsgálatot, akkor ott fel is próbálhatja a kereteket.

Mennyi idő múlva kapom meg a szemüvegemet?
Optikáinkban a legtöbb optikai keret, lencse és napszemüveg raktáron van. A kész szemüveg elkészítési ideje függ a lencsétől, és a kerettől is. Amennyiben mindkét tétel raktári, és a rendelést munkanapon 12 óráig leadta, 2 napon belül meg is érkezik Önhöz, vagy a kiválasztott optikánkba a szemüveg.

Mennyi garancia van a szemüvegekre? 
Rendeltetés szerű használat mellett 1 év. Nem rendeltetés használatnak minősül, pl. ha külső erő hatására letörik a szár, vagy a lencsét összekarcolják.

Milyen lencsékkel szállítják a megrendelt szemüvegeket? 
Műanyag lencsékkel készítjük el a szemüvegeket. Ezek könnyebbek, mint az üveg lencsék és szállítás során nem törnek el. Minden lencsét karcmentes és antireflex (tükröződésmentes) felülettel ellátva küldünk Önnek.

Mi az bifokális lencse? 
A bifokális lencséket általában 40 év felett ajánljuk. Akiknek távolra és közelre különböző erősségű szemüveget kell hordaniuk a bifokális és a multifokális lencse nyújthat megoldást. A bifokális lencse esetében a felső és alsó rész eltérő erősségű. A lencse felső részével távolra lát, és a beépített alsó olvasórészt használja a közeli látáshoz. Éles a választóvonal a két rész között.

Mi az multifokális (progresszív) lencse? 
Funkcióját tekintve nagyon hasonlít a bifokális lencsére. Lényeges különbség viszont, hogy a multifokális lencséknél nincs éles határvonal, illetve a „köztes” távolságokra (monitor, autó műszerfala) is éles látást biztosít. A szemüveglencse felső része kényelmes távoli látást biztosít. A köztes zóna a lencse közepén helyezkedik el. A lencse alsó része szolgál olvasásra. Ha multifokális vagy bifokális lencsével szeretne szemüveget, be kell fáradnia optikánkba.